Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Events / Brandsymposium Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 12 april 2018

Brandsymposium Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 12 april 2018

Het jaarlijkse symposium voor brandweer en cultureel erfgoed: 'Monument tegen brand beschermd’
Wanneer 12-04-2018
van 09:00 tot 16:00
Waar IFV Arnhem
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Op donderdag 12 april 2018 vindt het jaarlijkse symposium voor brandweer en cultureel erfgoed plaats: 'Monument tegen brand beschermd’. Ook dit jaar hebben we er voor kunnen zorgen dat u gratis kunt deelnemen aan deze interessante en zinvolle dag.

Voor wie?
Het symposium biedt praktische kennis en informatie voor brandweer, gemeenten, monumenteneigenaren en -beheerders. Het doel van de dag is betrokkenen bij de brandveiligheidszorg voor (rijks)monumenten bijeen te brengen, inzicht te geven in elkaars werkzaamheden en kennis te delen.

Programma
De focus ligt dit jaar op de brandveiligheid van monumentale panden. Het realiseren van brandveiligheid bij monumenten vraagt om een specifieke benadering. De algemene regels en voorschriften zijn niet altijd toepasbaar. Vaak is maatwerk nodig om te zorgen dat monumentale waarden niet in het geding komen. Goed overleg tussen de diverse belanghebbende partijen geeft ruimte voor alternatieve maatregelen. Tijdens het symposium presenteren sprekers van gemeenten én van de brandweer een aantal praktijkvoorbeelden waarin gelijkwaardige en risicogerichte oplossingen aan de orde komen.

Op het programma staat verder een spreker vanuit de brandweer die een visie geeft op brandpreventie en brandbestrijding in monumenten. Een bouwhistoricus geeft informatie over de geschiedenis van brandpreventie in historische gebouwen en een senior onderzoeker van het Instituut Fysieke Veiligheid vertelt over het onderzoek naar de maatschappelijke impact van branden met cultureel erfgoed. Ook zal vanuit de sectei VSI van VEBON-NOVB een bijdrage worden gedaan.

In de middag vinden vier deelsessies plaats waarbij theorie, regelgeving en casuïstiek, zowel op preventie als repressie gebied aan de orde komen. Bekijk ook het volledige programma.

Aanmelden
Deelname aan het symposium is gratis. Wij verwachten ruime belangstelling, per organisatie kunnen zich daarom maximaal twee afgevaardigden aanmelden. U kunt aanmelden via Mijn.IFV. Heeft u geen IFV-account? Registratie voor een inlogcode kan in enkele stappen. Let op: als u bent ingelogd, komt u op het dashboard waar u onder het tabblad ‘Bedrijfsgegevens' de organisatie waar u voor werkt kunt invullen. Meld u zich daarna aan voor het symposium.

Meer informatie over dit agenda-item

Document acties