Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Nieuws / Sprinklerinstallatie beschermt ziekenhuis Meander Amersfoort

Sprinklerinstallatie beschermt ziekenhuis Meander Amersfoort

Een autobrand heeft op maandagavond 8 januari 2018 rond 23:15 uur in de parkeergarage van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort voor rookoverlast gezorgd. Dankzij de sprinklerinstallatie had de brand geen kans zich te ontwikkelen en bleven de gevolgen beperkt.


De sprinklerinstallatie werd geactiveerd en de brandweer werd gealarmeerd. De rook drong ook de centrale hal van het ziekenhuis binnen, maar die hoefde niet ontruimd te worden, meldt woordvoerder Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De autobrand werd snel geblust en de garage is geventileerd. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de autobrand is nog onbekend. De parkeergarage was gisteravond enige tijd afgesloten.

Sprinklers geven brand geen kans

Meander Ziekenhuis in Amersfoort koos ervoor om een groot deel van het ziekenhuis en de parkeergarage te voorzien van sprinklers. Deze brandpreventiemaatregelen zorgen voor een veilig ziekenhuis waarin de continuïteit van de zorg gewaarborgd is. Voor meer informatie >> http://www.sprinkler.nl/marktsegmenten/zorginstellingen/meander-ziekenhuis

(Bron: ad.nl en rtvutrecht.nl)

Document acties